19th Ave New York, NY 95822, USA

Mød Openminds #3

Mød Openminds #3 – Vi tænker ikke bits & bytes, men forretning

IT er som sådan ikke interessant for Mads Henderson fra Openminds. IT er et redskab til at skabe bedre forretning for kunderne, ikke et mål i sig selv:

– Jeg er ikke i IT-branchen for teknikkens skyld. Det, jeg får noget ud af, er at løse et konkret problem – hvad det så end kræver. Måden er mindre vigtig. Jeg tænker ikke i bits & bytes, men i forretning.

Det er sådan set kendetegnende for alle i Openminds, forklarer han:

– Vi forholder os til opgaverne ud fra et forretningsmæssigt synspunkt – først derefter ser vi på teknikken. Vores force er, at vi forstår forretningen og ved hvilke sammenhænge, systemerne skal indgå i og hvorfor. Vi fortaber os ikke i selve løsningens detaljer.

Mads Henderson fortsætter:

– IT-systemer kuldsejler ofte, fordi udviklerne laver det, de får besked på, og ikke forholder sig kritisk til det. Hos Openminds opdager vi hurtigt, hvis noget ikke giver mening og går tilbage til kunden for et tjek – er det virkelig det her, I vil?

Værktøjer og systemer er sekundære

Openminds benytter de værktøjer, som kan løse den konkrete opgave, og som passer ind i de øvrige systemer og den arkitektur, kunden har. Det er nemlig ikke værktøjerne, der er afgørende. Og systemet skal være til at drifte og vedligeholde bagefter.

– Det kræver overblik og kendskab til mange forskellige værktøjer, så man som udvikler kan vælge det rigtige til den konkrete situation, siger Mads Henderson. Og det har de fire partnere hos Openminds.

Jeg kan lidt at sætte skibet i søen og se det sejle

– Jeg kan bedst lide at lave ting, som folk skal bruge! Det er lige som, når en murer laver et hus. Det er ikke selve dét at lægge murstenene, der er sjovt, men at huset står færdigt, og mennesker flytter ind i det. Jeg laver en løsning, som virker, og som løser et problem. Så er det lige meget, om det er slutbrugeren, der mærker forskellen, eller om jeg udvikler en skjult integration mellem to systemer, siger Mads Henderson.

– Kunderne skal helst sige, at jeg har løst deres problem, med en konstruktiv tilgang, og at jeg tænker helheden og brugerne ind i løsningen.

Mads Henderson har siddet som ekstern konsulent ude hos særligt én kunde gennem flere år. På den måde får kunden en virkelig effektiv arbejdskraft, som kender deres IT-systemer og deres forretning til bunds:

– Jeg kender deres domæne og forstår, hvad de laver og hvorfor. De får adgang til både min ekspertise og den samlede ekspertise hos Openminds. Så de får noget, de ikke kan få andre steder, siger han.

Fra matematik og økonomi til softwareudvikling

Mads Henderson er kandidat i matematik og økonomi fra Aarhus Universitet i 1998. Vejen fra matematik og økonomi til softwareudvikling gik gennem arbejdet med ERP-systemer og tilrettelæggelse af produktionslinjer og varelagre. Siden 2001 har han arbejdet med softwareudvikling i flere virksomheder, indtil han i 2011 startede Openminds A/S sammen med Aage Nielsen, Michael Martinsen og Morten Hauch.

KONTAKT OS

E-mail: info@openminds.dk
Tlf: +45 3048 3364

Læs mere

Seneste blogindlæg

Det handler ikke kun om at udvikle gode systemer

Hør hvad vores tidligere studentermedhjælper, praktikant, bachelorstuderende og nu fastansatte medarbejder, Haroldas, har at sige om sin læring og udvikling hos Openminds.

Mød vores nyeste medarbejder Marius Thøgersen

Udvikleren skal kunne sit håndværk!
Det sikrer vi hos Openminds fx ved at holde ugentlige møder, hvor vi diskuterer faglige spørgsmål og trækker på hinandens styrker