19th Ave New York, NY 95822, USA

Legacy-systemer

Legacy-systemer kan faktisk godt erstattes

For mange virksomheder er legacy-systemer en stor udfordring i deres it-landskab. Legacy-systemerne er som regel ældre systemer, der er dyre i drift og svære at integrere med. Alligevel vælger man at leve med dem – fordi de kan ikke undværes, og fordi de ofte er svære at erstatte.

Men det er ikke umuligt at erstatte jeres legacy-systemer med noget nyere. Ved at anvende Strangler Pattern ’kvæler’ vi mindre dele af jeres legacy-system og erstatter delene med ny og bedre funktionalitet. De nye dele eksisterer sammen med legacy-systemet, indtil hele jeres gamle legacy-system gradvist er blevet kvalt og erstattet af nye dele, bid for bid.

Strangler Pattern er beskrevet her.

Samarbejdet med Openminds har i alle henseender været et positivt bekendtskab: God og direkte feedback i øjenhøjde, med en god evne til at ’fange og tilpasse vores egne idéer’ til de faktuelle muligheder og fremtidssikre vores løsning.

Bjarne Overgaard, Indehaver, BO Consult ApS

De it-systemer der udvikles i dag, er legacy i morgen

Det koster tid og penge at udvikle software. Men ser man på et it-systems samlede levetid, så er det ikke nødvendigvis den initielle omkostning til softwareudvikling, som er den største. Omkostninger til at integrere it-systemet i organisationen, vedligeholde det og på et tidspunkt også udfase det, er omkostninger som kan blive skyhøje.

Når vi udvikler jeres nye software, er vi bevidst om, at vi samtidig er i gang med at udvikle fremtidens legacy-systemer. Det der i dag er jeres spritnye it-system, vil blive skiftet ud over tid og erstattet af noget andet. Vi ved, hvor kritisk det kan være for en organisation, hvis et system ikke nemt kan erstattes (eller integreres i organisationen).

Når vi udvikler it-systemer, sørger vi for, at det nye system ikke bliver en fremtidig legacy-klods om benet på jer.

Mange af vores systemer er gamle, med meget begrænsede interfaces og uden API’er eller andet. Vi havde hørt i branchen, at Openminds er solide it-håndværkere, der er virkelig dygtige til at navigere og bygge integrationer i komplekse systemlandskaber, så vi tog kontakt til dem. Opdraget fra vores side var, at vi stod overfor udfordringer med at få leveret data ind i vores forskellige modtagesystemer, og at vi ønskede at blive mere leverandør-uafhængige i vores it-setup.

Peter Hansen, it-systemansvarlig og teknisk projektleder hos Vores Elnet

Har du et legacy-system i din virksomhed, vi skal tage os kærligt af?

Et nyudviklet it-system skal have et veldefineret API

Manglen på klare snitflader kan gøre det umuligt eller meget dyrt for jer at erstatte et system eller integrere det med andre systemer.

Derfor udvikler vi kun it-systemer med klare og præcise snitflader (API), fx REST services eller web services, så det er nemt at integrere med systemet eller at erstatte det på et senere tidspunkt, fx enkelte dele ad gangen med Stangler Pattern.

Kontakt os for en snak om, hvordan vi kan udvikle rigtigt for jer fra starten.