19th Ave New York, NY 95822, USA

Integration

Organisationers it-landskab er komplekst og varieret

Vi gætter på, at jeres centrale forretningsprocesser er baseret på et komplekst og varieret it-landskab. Det består ikke kun af egne og egenudviklede systemer, men også af eksterne systemer, der anvendes af jeres samarbejdspartnere.

Landskaberne er præget af utallige forretningskritiske og heterogene systemer, som:

  • er udviklet i forskellige programmeringssprog
  • understøtter forskellige protokoller
  • driftes inhouse på egne servere
  • driftes i skyen hos fx Amazon, Microsoft Azure og Google Cloud Platform.

Vi havde set, at Openminds kunne noget. Det er svært at finde leverandører, der er dygtige nok og har de kompetencer, der skal til. I løbet af de sidste 2,5 år har vi skabt de integrationer, vi drømte om tilbage i 2016!

Michael Egtved Christensen, projektleder hos IEC

Spaghetti-integration får it-landskabet til at gå i hårdknude

Jo mere kompleks og varieret it-landskab I har, jo mere afgørende er det for jer, at I kan udveksle data nemt og gnidningsfrit – både mellem systemerne indbyrdes og mellem de involverede parter. Men det er mindst lige så afgørende, at I nemt kan ændre på udvekslingen af data!

Mange it-landskaber baserer sig på en arkitektur, hvor it-systemerne er integreret direkte med hinanden i omfattende og komplicerede spaghetti-integrationer. Det gør det dyrt, kompliceret og risikabelt at ændre på, hvordan data flyder mellem it-systemerne, når man har brug for at fjerne eksisterende eller tilføje nye systemer.

Openminds har været med til at udvikle certifikater til de backend-systemer der kører hos Nets, så de kender arkitekturen og ved, hvad de taler om.

Bjarke Alling, stifter og direktør i Liga, formand for den private del af det Nationale Cybersikkerhedsråd og formand for IT-Sikkerhedsudvalget i IT-Branchen

Vi gør jeres integrationer til en leg, hvor data flyder let mellem it-systemerne.

Systemintegration skal foregå via en central data broker

I stedet for at integrere jeres it-systemer indbyrdes anvender vi egentlige integrationsprodukter. Produkterne gør det nemmere at udveksle data mellem it-systemer med forskellige egenskaber som fx sprog, platform og protokoller.

Integrationsprodukterne har dog også en anden, vigtig egenskab: De understøtter en it-arkitektur, hvor de enkelte it-systemer ikke integreres direkte med hinanden. Integrationskomponenterne fungerer som en central broker, som data flyder gennem.

Dermed er ét it-system aldrig integreret direkte med et andet it-system, men de er derimod løst koblede. Den løse kobling er vigtig, da den gør det nemt at ændre på, hvordan data flyder mellem it-systemer. I kan også uden problemer fjerne systemer, som ikke længere bruges, og tilføje nye systemer, som skal bruge eksisterende data fra et eller flere andre systemer.

Vi sparede timer og dage på at beskrive i detaljer, hvordan leverandørerne skulle skræddersy en integrationsløsning til lige præcis vores systemer. Men vigtigere endnu, så giver det os frihed og uafhængighed fra vores leverandører. Fordi systemerne er afkoblet, kan vi udskifte komponenter og systemer, uden det influerer på vores datastrømme. Integrationsplatformen giver os dynamikken til at efterkomme forretningens ønsker.

Stig K. Bøgelund, Chef for Installation og Måleteknik hos Vores Elnet