Aktuelt

07 apr: Er ny teknologi ét skridt frem og to tilbage?

Danske virksomheder kan trække rigtig meget forretningsværdi ud af deres eksisterende it-setup uden at skulle investere i en masse ny teknologi. Men ny teknologi som fx AI og big data er blevet så hypet, at virksomhederne bliver i tvivl, om det overhovedet er muligt at udnytte data uden et CERN-lignende arrangement.

24 feb: Giv jeres legacy-system en agil skygge

Legacy-systemer bliver ofte set som den tunge arv fra fortiden. En arv man gerne vil slippe af med på samme måde, som man ønsker at slippe af med en jernlænke og kugle om anklen.

Men legacy-systemet er også en værdifuld arv, man ikke kan eller vil leve uden. Årtiers investeringer i specialiseret systemudvikling fokuseret på én virksomheds (eller branches) behov kan ganske enkelt ikke erstattes med noget, der når legacy-systemet til sokkeholderne.

02 feb: Sådan finder i jeres sweet spot for systemovervågning

Allerede når man begynder at udvikle software, og den første kode skrives, er der fokus på hele tiden at teste for fejl. Men for udvikleren stopper fokus på fejlsøgning ikke, når den færdige kode er sat i drift.
I godt it-udviklingsarbejde tager udvikleren også højde for den efterfølgende overvågning og vedligeholdelse af softwaren, så systemet kan holdes kørende, og fejl og uregelmæssigheder bliver opdaget og håndteret.

03 nov: Er RPA ved at blive it-folkets svar på gaffatape?

RPA-robotter (Robotic Process Automation) er et rigtig godt valg til mange opgaver. Desværre oplever jeg oftere og oftere, at RPA-robotter opfattes som it-folkets svar på den gaffatape, der kan binde applikationer og systemlandskaber sammen i effektive og automatiserede processer.

29 jun: Bachelorprojekt med Vores Elnet er i mål

Nu er det bachelorprojekt, vi har stået fadder til i samarbejde med Vores Elnet kommet i mål. Projektet handlede om at få lavet en forretningsproces for håndtering af fejl i forbindelse med aflæsninger – og automatisere processen.

23 jun: Mød Openminds #4

Aage Nielsen, der er partner i Openminds, arbejder i krydsfeltet mellem rådgivning og teknisk tung IT. Aage nyder afvekslingen mellem at grave sig dybt ned i komplicerede problemstillinger og den mere udadvendte rolle som rådgiver for kunderne.

10 jun: Det er dyrt at være fattig

I “Scarcity: Why Having Too Little Means So Much” undersøger forfatterne Sendhil Mullainathan og Eldar Shafir effekterne af mangel i bred forstand. En af konklusionerne i bogen er, at mangel fører til tunnelsyn og kortsigtede løsninger.

13 maj: 5 anbefalinger til at komme godt i gang

Vi har arbejdet med optimering af forretningsprocesser i mange år, hvor vi har samlet masser af erfaring – både på den gode måde, der giver hår på brystet, og på den hårde måde, som mest bare giver grå hår på hovedet…

12 maj: Mød Openminds #3

IT er som sådan ikke interessant for Mads Henderson fra Openminds. IT er et redskab til at skabe bedre forretning for kunderne, ikke et mål i sig selv:

– Jeg er ikke i IT-branchen for teknikkens skyld. Det, jeg får noget ud af, er at løse et konkret problem – hvad det så end kræver. Måden er mindre vigtig. Jeg tænker ikke i bits & bytes, men i forretning.

23 apr: Optimerer I jeres forretningsprocesser

Man kan spørge sig selv, hvorfor automatisering af forretningsprocesser er så vigtig. Det oplagte svar peger ofte på effektivisering og besparelse – men der er en grund, der er endnu vigtigere: Når I automatiserer jeres forretningsprocesser, bliver de målbare.