19th Ave New York, NY 95822, USA

Aros Forsikring

Aros Forsikring har udviklet sig til at stå på egne ben og udvikle deres software selv

Indtil 2018 købte Aros Forsikring næsten alle sine IT-ydelser på både drift og udvikling hos IEC, et fælles udviklingshus for forsikringsløsninger ejet af fire forsikringsselskaber. På det tidspunkt besluttede selskaberne bag IEC, at IEC-fællesskabet fremover skulle udvikle sig i den driftsorienterede retning. Størstedelen af udviklingen skulle lægges ud til de enkelte selskaber for at give mere plads til udvikle sig i selvstændige retninger. 

”Da vi trådte ud af IEC-samarbejdet, havde vi en masse idéer til, hvordan vi ville videreudvikle på vores brugersystemer,” indleder Flemming Ravnsbæk, økonomi- og IT-direktør hos Aros Forsikring. ”På det tidspunkt havde vi en front-end udvikler og back-end udvikler, som var virkelig dygtige – men jeg havde brug for en ekstern rådgiver til at vurdere, om vores idéer havde gang på jord.”

Openminds blev vores mand

”Jeg havde behov for en fast og meget tæt samarbejdspartner – en seniorrådgiver man altid spørger til råds, før man træffer store beslutninger,” forklarer Flemming.

Han uddyber: ”Jeg kendte Openminds lidt fra IEC-samarbejdet, og de var det bedste, der var sket for IEC’s udvikling i mange år. De så fx vejen til at bygge et API-baseret servicelag ind mod vores gamle AS/400 dieselmotor, så man kunne tale i services ind og ud af kernesystemet og få et dynamisk system. Derfor tog jeg fat i dem.” (Læs hele casen om IEC’s og Openminds’ samarbejde her) 

Og resten er historie, fristes man næsten til at sige. ”Samarbejdet blev mere, end jeg havde set fra starten. Openminds blev vores mand. De kommer altid ind i billedet. Openminds er blevet vores husadvokat og vores praktiserende læge – ham, man altid starter med at tage fat i for at få hjælp og rådgivning,” siger Flemming.

Det har været den største game changer at holde fast

”Når vi udvikler, skal vi være sikre på, at vi går den rigtige vej, og at systemet har det fundament, det skal have. Vi bruger Openminds som rådgiver og over-arkitekt for at sikre, at vi træffer fornuftige valg,” siger Flemming.

”Uden vores samarbejde med Openminds er jeg i tvivl, om vi havde fået udviklet vores brugersystem til det, det er i dag. Openminds har holdt os fast på vores dieselmotor, nemlig vores kernesystem baseret på AS/400, og gjort os glade for systemet,” fortæller Flemming og slår fast: ”Det har været den største game changer for os at holde fast i vores kernesystem og udvikle videre på brugerfladerne. På trods af et relativt låst kernesystem har vi i dag fået moderne og fleksible brugerflader.”

Vi høster Openminds’ lange erfaring

”Ledelsesmæssigt har jeg haft behov for at støtte mig op ad nogen, der er dygtigere end mig selv, og som jeg kan stole 100 % på, og her er Openminds min sparringspartner,” siger Flemming. Men Openminds er ikke kun rådgiver og sparringspartner rent ledelsesmæssigt. 

”Mine medarbejdere bruger også Openminds – fx når vores meget dygtige udviklere har brug for at sparre med nogen, der på visse områder er dygtigere end dem selv, eller vores projektleder har brug for at trække på erfaringen fra Openminds for at finde ud af, hvordan et projekt kommer videre. Vi høster på Openminds’ lange erfaring.”

Er helt tryg ved at blande rådgivning og produktion sammen

En gang imellem køber Aros Forsikring også Openminds som udviklingshus på konkrete opgaver. 

”Man siger jo, at man ikke skal blande rådgivning og produktion sammen – men lige præcis med Openminds er jeg helt tryg ved det,” siger Flemming.

Han uddyber: ”Openminds har en sjælden evne til kun at rådgive os om det, der er det rigtige for os. De sætter sig ud over deres eget behov for at tjene penge på os som kunde, og prøver ikke bare at sælge os timer. Openminds sælger kun noget til os, når de mener, vi har et reelt behov, og jeg køber aldrig noget hos Openminds, som vi ikke har brug for.” 

”Openminds tager også kun en opgave, hvis de vurderer, at de er den bedste til at løse den. Ellers finder de en anden leverandør til os. Det giver mig en bedre leverandør til opgaven, når jeg har Openminds til at vælge leverandør, og jeg stoler 100 % på deres anbefalinger,” siger Flemming.

Med til at vurdere kandidaternes kompetencer før nyansættelser

Aros Forsikring bruger også Openminds ved rekruttering. Her er Openminds med til jobsamtalerne, fordi Aros Forsikring ikke selv er skarpe nok til at udfordre kandidaterne på det tekniske og vurdere, om de er dygtige nok. 

”Det har været enormt stærkt at have Openminds med til at vurdere kandidaternes kompetencer,” siger Flemming. 

Den sidste rekruttering til IT-afdelingen hos Aros Forsikring har for alvor vist graden af Openminds’ integritet, fastslår Flemming. 

”Ved vores seneste jobsamtale var Openminds som sædvanlig med til at interviewe og vurdere kandidaten. Og deres konklusion til os var, at her var vores mand – ham, der kunne erstatte Openminds! I min optik er det her, vi når helt ind til kernen af en god rådgiver, der ser ud over sin egen næsetip og ikke er her for at tjene penge, men for at hjælpe os.”

Openminds har hjulpet os frem til, hvor vi står i dag

Med Flemmings egne ord, så er han en meget glad kunde hos Openminds.

”Openminds har været meget medvirkende til, at vi står der, hvor vi står i dag. Uden sparring og rådgivning fra Openminds havde vi famlet mere undervejs, og været usikre på hvad der var rigtigt og forkert at gøre – og vi havde helt sikkert brændt nallerne og spildt tid og penge undervejs,” afslutter Flemming.