19th Ave New York, NY 95822, USA

Er ny teknologi ét skridt frem og to tilbage?

Er ny teknologi ét skridt frem og to tilbage for danske virksomheder?

Hvad er din første indskydelse, når du får en ”Invitation til digitalt event: Er dit system i stand til at supportere AI?”?

Måske har du den der lille sten i skoen, der minder dig om, at du har noget data liggende, der kunne blive aktiveret og give forretningsmæssig værdi? På den anden side lyder det meget overvældende med AI og hvad har vi, så det ender med at være noget, du skal huske at kigge på – i næste uge…

Desværre. Danske virksomheder kan trække rigtig meget forretningsværdi ud af deres eksisterende it-setup uden at skulle investere i en masse ny teknologi. Men ny teknologi som fx AI og big data er blevet så hypet, at virksomhederne bliver i tvivl, om det overhovedet er muligt at udnytte data uden et CERN-lignende arrangement.

Midt i en teknologisk forblændelse er vi efter min mening i fuld gang med at bytte om på hest og vogn. Der bliver gang på gang sat en dagsorden, hvor virksomhederne får indtryk af, at det er indførelsen af ny teknologi, der er driveren for at skabe forretningsværdi. Og det er en skam. For det handler jo ikke om at finde en løsning på, hvordan man kan udnytte teknologien. Det handler om at finde en løsning på sine forretningsmæssige behov.

Sammen med vores kunder oplever vi igen og igen, at vi i langt de fleste tilfælde kan bygge videre oven på virksomhedens eksisterende it-setup og komme i land med løsninger, som på mange måder leverer det samme forretningsmæssige udbytte, som hvis vi havde taget helt nye teknologier i brug. Man kan med andre ord bygge videre og kapitalisere på de it-investeringer, virksomheden allerede har foretaget.

Men er ny teknologi så værdiløs? Nej – man skal bare huske, at uanset hvor vild en ny teknologi, man har med at gøre, så er det forretningens behov der skal være hest, og valg af teknologi skal være vogn. Hvis man holder fast i dén prioritering, så kan ny teknologi være en fantastisk katalysator for at udnytte sin eksisterende teknologi bedre ved at tage et kritisk blik på sin forretning og spørge: Hvordan kan vi gøre det her – med vores nuværende systemer og nuværende teknologi?

Morten Hauch

Mail: mha@openminds.dk
Mobil: +45 3023 7021

Læs mere

Seneste blogindlæg

Giv jeres legacy-system en agil skygge

Legacy-systemer bliver ofte set som den tunge arv fra fortiden. En arv man gerne vil slippe af med på samme måde, som man ønsker at slippe af med en jernlænke og kugle om anklen.

Men legacy-systemet er også en værdifuld arv, man ikke kan eller vil leve uden. Årtiers investeringer i specialiseret systemudvikling fokuseret på én virksomheds (eller branches) behov kan ganske enkelt ikke erstattes med noget, der når legacy-systemet til sokkeholderne.

Sådan finder i jeres sweet spot for systemovervågning

Allerede når man begynder at udvikle software, og den første kode skrives, er der fokus på hele tiden at teste for fejl. Men for udvikleren stopper fokus på fejlsøgning ikke, når den færdige kode er sat i drift.
I godt it-udviklingsarbejde tager udvikleren også højde for den efterfølgende overvågning og vedligeholdelse af softwaren, så systemet kan holdes kørende, og fejl og uregelmæssigheder bliver opdaget og håndteret.

Få adgang til CVR-data i en kvalitet, du indtil nu kun har drømt om!

I det her blogindlæg ser vi nærmere på én af de datakilder, som burde give mening i virksomheder i alle mulige brancher, nemlig det centrale virksomhedsregister (CVR), og vi fortæller, hvordan du får adgang til CVR-data i en kvalitet, du indtil kun har kunnet drømme om!