Liga er klar med næste generations løsning til digital sikkerhed og identitet
Liga havde brug for en videreudvikling af deres Liga GlobalID løsning for at bevare førerpositionen inden for sikker digital identitet. Det krævede en samarbejdspartner med dyb viden og praktisk erfaring med digital identifikation, sikkerhed og certifikater.
Liga GlobalID, udviklet af it-virksomheden Liga, er en samlet løsning til at opnå sikker digital identitet til medarbejdere i private virksomheder og offentlige organisationer. Med Liga GlobalID kan man afskaffe besværet og risikoen ved, at brugerne skal anvende passwords. I stedet anvendes andre former for digital identifikation, hvor både sikkerhed og brugervenlighed er væsentligt forøget.
Behov for løft til nutidig teknologi og modulær arkitektur
”Vores tidligere version af Liga GlobalID understøttede NemID Medarbejdersignatur. Den var designet med Nets som certifikatudsteder, og skulle udvides med API’er og integrationer for at blive ved med at være på forkant med den generelle udvikling inden for digital sikkerhed og identitet,” fortæller Bjarke Alling.
Udover at være stifter og direktør i Liga er Bjarke Alling også formand for den private del af det Nationale Cybersikkerhedsråd og formand for IT-Sikkerhedsudvalget i IT-Branchen. ”Vi kunne se, at næste generation af SmartSignatur GlobalID krævede en modulært opbygget platform, og så skulle vi have løsningen løftet over på nutidig teknologi. Det skulle være nemt og fleksibelt at understøtte flere, forskellige typer af certifikatudstedere og flere former for autentifikation, og at kunne udvide løsningen med de nødvendige integrationer fremadrettet.”
Specialistviden og erfaring inden for sikkerhed, digital identitet og certifikater
Det var helt afgørende for Liga at finde en samarbejdspartner med specialistviden inden for sikkerhed, digital identitet og certifikater.
”Openminds har været med til at udvikle certifikater til de backend-systemer der kører hos Nets, så de kender arkitekturen og ved, hvad de taler om,” fastslår Bjarke Alling og uddyber: ”Man kan kun udvikle løsninger til sikker digital identitet, hvis man har dybt og detaljeret kendskab til specifikke discipliner som asymmetrisk kryptografi, signeringsalgoritmer og digitale nøgler, kombineret med praktisk erfaring. Man er nødt til at have arbejdet med det og vide, hvordan tingene bruges, og hvordan hele den verden fungerer – ellers kommer man til at bruge lang tid på at lære og at få tingene til at virke.”
Flere certifikatudbydere på flere sikringsniveauer
”Nu har vi en løsning til Liga GlobalID, hvor vi er agnostiske over for, hvilken metode man vælger at anvende til sikker digital identitet,” fortæller Bjarke Alling.
Han uddyber: ”Den nye, modulære arkitektur bag løsningen understøtter, at vi kan have flere certifikatudbydere tilknyttet vores løsning, at brugerne kan bestille certifikater på forskellige sikringsniveauer alt efter, hvad certifikatet skal bruges til, og at de enkelte brugere kan vælge andre flerfaktor adgangsmetoder. Vores næste opgave sammen med Openminds bliver at løfte medarbejdersignaturdelen ind i den nye arkitektur, som Digitaliseringsstyrelsen og Nets arbejder i.”
Openminds lever op til deres navn
Udviklingsprojektet begyndte i januar 2019, og allerede i maj 2019 kunne Liga køre platformen på InfoSecurity, fortæller Bjarke Alling: ”Selv om det var et stort projekt, hvor Openminds skulle videreudvikle hele vores platform, gav det ikke anledning til bekymringer undervejs. Openminds vidste, hvad de kunne, og de havde styr på omkostningerne undervejs.”
”Openminds kommer ikke og siger, at tingene skal gøres på en bestemt måde, og de forsøger heller ikke at få løsningen talt over i en bestemt, teknologisk værktøjskasse,” fastslår Bjarke Alling. ”Openminds kigger på udfordringen og idéen – siger fx, at ’dét der, det skal jeg lige forstå, og så kan jeg lave noget, der passer’. Eller ’hvis vi nu går den her vej rundt om problemet, og gør sådan her i stedet for, så tror jeg, vi kommer det rigtige sted hen’. Når jeg kommer med mit projekt, så kigger Openminds på projektet, og så løser de det – de lever op til deres eget navn.”
Bjarke Alling runder af: ”Openminds er tro mod projektets ultimative mål. Så kan det være, at nogle delmål bliver flyttet undervejs, men det er jo også der, deres viden kommer i spil – og hvis det ikke skete, så kunne vi lige så godt lave opgaven selv, ud fra en bestillingsliste.”