Mød Openminds #1 – Du får mere end du be’r om

Mød Openminds #1 – Du får mere end du be’r om

Michael Martinsen er partner hos Openminds. Han har over 15 års erfaring som arkitekt og softwareudvikler inden for alle faser af systemudvikling og er oprindeligt uddannet datamatiker. Michael har arbejdet i datacentre og driftscentre i banker og finanshuse, i softwarehuse og som freelance konsulent.

I 2011 var han med til at starte Openminds sammen med de tre øvrige partnere, Aage Nielsen, Mads Henderson og Morten Hauch.

– Vi kendte hinanden på kryds og tværs fra forskellige ansættelser og syntes, at vi havde noget at byde på som et team. Og så kunne det være sjovt at opbygge en virksomhed sammen, fortæller Michael.

Softwareudvikling er meget mere end kode

– Vi har en god forretningsforståelse og et holistisk syn på det moderne it-landskab. Teknik er nogle gange bare en lille del af et projekt – det handler også om processen og om at implementere teknikken i hele organisationen, så medarbejderne får ejerskab til det.

Når det så er sagt, så skal kunderne gerne sidde tilbage med en fornemmelse af, at de har fået dygtig teknisk rådgivning, sparring og udvikling – og at Openminds kan begå sig i området mellem softwarearkitektur, systemdesign og softwareudvikling, siger Michael:

– Det, vi er gode til hos Openminds, er at tage teten og drive opgaverne frem. Vi ender tit med at fungere som en kombination af de tre klassiske roller som arkitekt, systemdesigner og udvikler. Det er jo i det krydsfelt, at det bliver interessant at bygge softwaresystemer.

Og det er et helt bevidst valg. Konsulenterne hos Openminds kan simpelthen ikke lade være med at byde ind med rådgivning og nye måder at løse udfordringerne på. ’Måske skulle man designe systemet helt anderledes eller benytte nogle andre komponenter end dem, der er besluttet i første omgang?’

– Vi har god erfaring med at blande os, tage ansvar og påvirke retningen på opgaverne. Vi indgår i et samarbejde med de virksomheder, der hyrer os ind, og samarbejder med alle afdelingerne. De får mere end de forventer og mere end det, de hyrer os ind til, for vi kan ikke lade være! siger Michael og uddyber:

– Vi har fingre i alle faser af opgaveløsningen, ellers ville der mangle noget…
Jeg ville savne at designe systemet i detaljer og implementeringsfasen. Uden det bliver det for abstrakt.  Vi skal sørge for at holde os ajour med værktøjerne og den nyeste udvikling, så vi hele tiden er klar til at flytte os – det går stærkt, og vi skal være opdateret.

Integrationsløsninger skal virke sammen med de eksisterende systemer

Michael arbejder især med integrationssoftware – hvordan en virksomheds it-systemer snakker sammen og hvordan man bygger det op, så systemerne ikke er alt for tæt forbundet.

– Når vi snakker om integrationsløsninger, skal vi tænke i større, mere overordnede baner, for det skal fungere sammen med virksomhedens eksisterende systemer. Vi ser ned over hele virksomhedens it-landskab for at se, hvilke systemer, der snakker sammen, og hvordan vi løser det. Måske benytter vi et processtyringsværktøj for at optimere procesgangene i alle faser – her er jeg helt vild med Camunda! – og så leverer vi selvfølgelig softwaren og koder den, siger han.

Michael bygger løst koblede systemer, som gør, at forretningen kan reagere hurtigt og fleksibelt, selvom flere systemer skal bruge de samme data. Det kan du læse mere om i blogindlægget ”Løst koblede systemer og skjult koblede systemer”.

En anden af Michaels kæpheste er en clean kode. Det skal være nemt at læse, hvordan koden er struktureret, for du – eller andre – kommer til at se på den igen og igen.

– Så vi skal være disciplineret, når vi skriver koden første gang, så ’dit næste jeg’ nemt kan arbejde med den igen om fem år, slutter Michael Martinsen.

KONTAKT OS

E-mail: info@openminds.dk
Tlf: +45 3048 3364

Læs mere

Seneste blogindlæg

Er RPA ved at blive it-folkets svar på gaffatape?

RPA-robotter (Robotic Process Automation) er et rigtig godt valg til mange opgaver. Desværre oplever jeg oftere og oftere, at RPA-robotter opfattes som it-folkets svar på den gaffatape, der kan binde applikationer og systemlandskaber sammen i effektive og automatiserede processer.

Rustninger og bladguld

Hvor gold plating drejer sig om at påføre bladguld og krummelurer, handler iron plating om at udstyre ens løsning med en rustning

Har du helt styr på protokolhåndtering

Når man udvikler services, ser jeg desværre alt for ofte, at man, uden rigtigt at være bevidst om det, får syet jakken fast i huden. Dén talemåde kender du måske ikke?