Hør hvad vores tidligere studentermedhjælper, praktikant, bachelorstuderende og nu fastansatte medarbejder, Haroldas, har at sige om sin læring og udvikling hos Openminds.
Udvikleren skal kunne sit håndværk!
Det sikrer vi hos Openminds fx ved at holde ugentlige møder, hvor vi diskuterer faglige spørgsmål og trækker på hinandens styrker
Danske virksomheder kan trække rigtig meget forretningsværdi ud af deres eksisterende it-setup uden at skulle investere i en masse ny teknologi. Men ny teknologi som fx AI og big data er blevet så hypet, at virksomhederne bliver i tvivl, om det overhovedet er muligt at udnytte data uden et CERN-lignende arrangement.
Legacy-systemer bliver ofte set som den tunge arv fra fortiden. En arv man gerne vil slippe af med på samme måde, som man ønsker at slippe af med en jernlænke og kugle om anklen.
Men legacy-systemet er også en værdifuld arv, man ikke kan eller vil leve uden. Årtiers investeringer i specialiseret systemudvikling fokuseret på én virksomheds (eller branches) behov kan ganske enkelt ikke erstattes med noget, der når legacy-systemet til sokkeholderne.
Allerede når man begynder at udvikle software, og den første kode skrives, er der fokus på hele tiden at teste for fejl. Men for udvikleren stopper fokus på fejlsøgning ikke, når den færdige kode er sat i drift.
I godt it-udviklingsarbejde tager udvikleren også højde for den efterfølgende overvågning og vedligeholdelse af softwaren, så systemet kan holdes kørende, og fejl og uregelmæssigheder bliver opdaget og håndteret.
I det her blogindlæg ser vi nærmere på én af de datakilder, som burde give mening i virksomheder i alle mulige brancher, nemlig det centrale virksomhedsregister (CVR), og vi fortæller, hvordan du får adgang til CVR-data i en kvalitet, du indtil kun har kunnet drømme om!
Kandidatlisten skal give jer et redskab til at vælge, hvilke(n) kandidat(er) I ønsker at digitalisere.
Når I beskriver hver enkelt kandidat – forretningsproces – skal der kun være de absolut nødvendige oplysninger, der kickstarter arbejdet med at få det ønskede resultat.
Vi har gennem de seneste 10 måneder arbejdet intenst med offentligt tilgængelige virksomhedsdata. Vi har ikke kun fundet en løsning på at øge kvaliteten og brugbarheden af disse data – ved hjælp af machine learning (ML) er vi gået et langt skridt videre end dét.
RPA-robotter (Robotic Process Automation) er et rigtig godt valg til mange opgaver. Desværre oplever jeg oftere og oftere, at RPA-robotter opfattes som it-folkets svar på den gaffatape, der kan binde applikationer og systemlandskaber sammen i effektive og automatiserede processer.
Hvor gold plating drejer sig om at påføre bladguld og krummelurer, handler iron plating om at udstyre ens løsning med en rustning
Når man udvikler services, ser jeg desværre alt for ofte, at man, uden rigtigt at være bevidst om det, får syet jakken fast i huden. Dén talemåde kender du måske ikke?
De fleste softwareprojekter benytter sig af en eller anden form for opgavestyring, hvor man kan oprette, organisere og ændre status på opgaver.
Nu er det bachelorprojekt, vi har stået fadder til i samarbejde med Vores Elnet kommet i mål. Projektet handlede om at få lavet en forretningsproces for håndtering af fejl i forbindelse med aflæsninger – og automatisere processen.
Aage Nielsen, der er partner i Openminds, arbejder i krydsfeltet mellem rådgivning og teknisk tung IT. Aage nyder afvekslingen mellem at grave sig dybt ned i komplicerede problemstillinger og den mere udadvendte rolle som rådgiver for kunderne.
Når man deltager i udviklingen af et it-system, støder man uundgåeligt på API’er.
I “Scarcity: Why Having Too Little Means So Much” undersøger forfatterne Sendhil Mullainathan og Eldar Shafir effekterne af mangel i bred forstand. En af konklusionerne i bogen er, at mangel fører til tunnelsyn og kortsigtede løsninger.
Vi har arbejdet med optimering af forretningsprocesser i mange år, hvor vi har samlet masser af erfaring – både på den gode måde, der giver hår på brystet, og på den hårde måde, som mest bare giver grå hår på hovedet…
IT er som sådan ikke interessant for Mads Henderson fra Openminds. IT er et redskab til at skabe bedre forretning for kunderne, ikke et mål i sig selv:
– Jeg er ikke i IT-branchen for teknikkens skyld. Det, jeg får noget ud af, er at løse et konkret problem – hvad det så end kræver. Måden er mindre vigtig. Jeg tænker ikke i bits & bytes, men i forretning.
Man kan spørge sig selv, hvorfor automatisering af forretningsprocesser er så vigtig. Det oplagte svar peger ofte på effektivisering og besparelse – men der er en grund, der er endnu vigtigere: Når I automatiserer jeres forretningsprocesser, bliver de målbare.
Jeres forretningsprocesser er en af de stærkeste måder, hvorpå I kan differentiere jer fra konkurrenterne – men det kræver, at I er bevidst om jeres mindset. Hvordan opfatter I det at have forretningsprocesser, og med hvilke briller ser I på jeres processer?
“… og så skal de have svaret inden for tre døgn”. Så uskyldigt starter samtalen, og den forretningsansvarlige forstår ikke de ubehagelige spørgsmål, der nu følger fra udvikleren…
Når det kommer til deployment af software til test- og produktionsmiljøer, er der temmelig stor forskel på, hvordan forskellige firmaer gennemfører det og temmelig stor forskel på både indsats og succesrate.
Morten Hauch er partner hos Openminds, som han startede sammen med Aage Nielsen, Mads Henderson og Michael Martinsen i 2011.
Som små frygter vi monstrene, der gemmer sig under sengen. Som voksne er det “legacy monstre”, der får ansvarlige for store systemkomplekser til at vågne badet i sved.